Unelmakakku

Namskis! Tämä oli hyvää.T ätä on tehty jo toistamiseenkin.

Tämä on muuten sama mutta kummassakin välissä on banaanitäytettä.

Unelmakakku

Pohja:

4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 dl kermaviiliä
2 banaania
1-2 rkl sokeria
½ sitruunan mehu
2 pientä tölkkiä ananasmurskaa
(½ dl sokeria)

Kuorrutus:

50 g taloussuklaata
2 rkl konjakkia tai madeiraa
½ rkl pikakahvijauhetta
1 rkl sokeria
1 keltuainen
2 dl kuohukermaa

koristeeksi suklaalastuja ja hopeakuulia

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet varoen nostellen. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 200 asteessa noin 30min.
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vaahdota täytteen kerma ja sekoita kermaviiliin. Tässä vaiheessa voit lisätä ½dl sokeria. Jaa seos kahtia ja sekoita toiseen osaan sokerilla ja sitruunamehulla maustetut murskatut banaanit ja toiseen valutetut ananakset. Kostuta pohjalevyjä hiukan ananasmehulla. Levitä ananastäyte pohjan päälle. Täytettä tulee paksu kerros!!! Nosta keskilevy täytteen päälle ja levitä banaanitäyte sille. Nosta kansilevy päälle.
Kuorrutusta varten kuumenna suklaa, konjakki, sokeri ja pikakahvijauhe miedolla lämmöllä juoksevaksi. Vatkaa keltuainen seokseen ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja lisää se suklaaseokseen. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.

2 replies
  1. Lintu75
    Lintu75 says:

    Kyseessä lienee omakin suosikkini, joka on kulkeutunut Pirkan arkistoista?

  2. Heta
    Heta says:

    hmm..enpäs tiedä onko pirkkaohje.itse olen tämän katsonut yhdestä leivontakirjasta mikä minulla on tuolla hyllyssä.katsotaan onko sama kuhan ohjee näpytän.olen ollut iltavuorossa ni en oo oikee mitää tehnyt nyt tänne.

Comments are closed.