Marjamehu höyrymehu mehumaijalla

   

8 l (noin 4 kg) marjoja, esimerkiksi puna- ja mustaherukoita, vadelmia, karviaisia, raparperia

1 kg sokeria

Puhdista marjoista suurimmat roskat. Kaada marjat höyrymehustimen (mehumaija) siiviläosaan kerroksittain sokerin kanssa. Alimmaisen ja päällimmäisen kerroksen tulee olla marjoja. Sulje mehustimen kansi tiiviisti.

Laita mehustimen alaosaan vettä ja kuumenna kiehuvaksi. Mehusta marjoja 30-60 minuuttia,kunnes marjat ovat vaalentuneet ja mehu on irronnut. Ota ensimmäinen mehuerä kannuun 20 minuutin kuluttua mehustumisen aloittamisesta ja kaada se mehustettavien marjojen päälle takaisin mehustimeen. Tämä tehostaa mehun irtoamista.

Laske mehu kuumennettuihin, säilöntäaineella huuhdeltuihin pulloihin ja sulje korkit heti. Pullot tulee täyttää piripintaan, mehun pinta laskee jäähtyessään ja muodostaa pulloon tyhjiön.