Paahdetut kikherneet

Näitä täytyy kokeilla

Paahdetut kikherneet

4 dl liotettuja + keitettyjä kikherneitä (tai valmiina tölkistä)
2 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta (ei pakollinen, voi korvata suolaamalla lopuksi)
mausteita maun mukaan (2 teelusikallista curryjauhetta)
suolaa

Pistä uuni lämpenemään 200C. Mikäli käytät tölkkikikherneitä, valuta ja huuhtele herneet. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja levitä seos leivinpaperoidulle pellille. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 min. Sekoita ainakin pariin kertaan paahdon aikana, jotta kikherneet paahtuvat tasaisesti. Paahtoaika vaihtelee uunin mukaan. Mikäli haluat erittäin rapeita kikherneitä, paahda hieman pidempään. Jos taas pidät pinnasta rapeista, sisältä pehmeistä kikherneistä, paahda hieman lyhyemmän aikaa. Lisää tarvittaessa lopuksi suolaa. Tarjoile lämpimänä tai kylmänä.