Samaa ruokaa koko perheelle

ILMAN SUOLAA!
kanakeitto
kasvissosekeittoja
kirkas kalakeitto
lihapadat
spaghetti bolognese
kanaa ja makaronia
lohipasta
kalalaatikko
lihapullat
kananmunakastike (vähän vanhemmalle, sitten kun saa kypsennettyä maitoa alkaa antamaan)
kinkkukiusaus/Kiusaukset (pikkuvuokaan veteen (voi suurustaa vehnäjauholla ja maustaa) ennen kuin alkaa saada maitoa.)
makaronilaatikko
-Spagetti bolognese
-Makaronilaatikko (veteen, aikuisille lihaliemeen)
-kaikki liha- ja kanakastikkeet, vauvalle annos ennen mahd. ruokakerman lisäämistä
-karjalanpaisti, ehkä kaikkien aikojen suurin hitti
Jos meillä oli ruokana vaikka makkaraa tai jotain einestä mikä ei vielä vauvalle sopinut, korvasin sopimattoman ruoan keitetyllä kananmunalla. Mainiosti upposi vaikka perunamuusi, porkkanaraaste ja keitetty kananmuna, kaikki yhteen mössättynä.

Oolannin perunasoseaines on aivan älyttömän kätevää jos aikuisten peruna on lapselle sopimatonta (vaikka jotkut valmiiksi maustetut lohkot). Siinä ei ole muuta kuin perunaa ja siitä voi valmistaa mikrossa kerta-annoksen veteen. Muoks. tämä siis pakaste.

perunamuusi, kukkakaali- tai porkkanamuusi, jauhelihakastike ja uunilohi

keitot:Mausteena liemessä on ollut pippureita ja laakerinlehtiä, jauhelihaan olen laittanut vielä esim. paprikajauhetta tai mitä nyt milloinkin.

jauhelihaperunasoselaatikkoa ja jauhelihapihvejä perunamuusin kanssa

Itse ruoan muussaan/paloittelen vaan haarukalla ja veitsellä sopivaksi ja laimennan yleensä joko liemellä, kastikkeella tai sitten ihan maidolla (ruoasta riippuen).

Jauhelihakastikkeen voi valmistaa näin: laita kattilaan vettä, anna kiehua. Pudottele jauhelihanyttösiä kiehuvaan veteen, sekoittele, kuori ns. verivaahto (ruskea vaahto pinnalta) pois (otat vaan lusikalla pois pinnalta). Laita sekaan mausteita, esim. sipulia, oreganoa, yrttimausteita tms., joissa ei ole suolaa. Ei paljoa.
Suurusta kastike vehnäjauholla: sekoita vehnäjauhoa ja vettä, kaada ohuena nauhana jauhelian sekaan ja sekoita. Väriä saat kun laitat vähän tomaattiPYRETTÄ = ei ketsuppia.

Itse kyllä paistan jauhelihan. Nauta-sika ei tarvitse rasvaa, jos paistijauhelihaa, laitan öljyä pannuun. Ripotan sekaan vähän vehnäjauhoja, suurustuu siis itsestään. Vettä sekaan, mausteet.

Broileiriruoka on helppo myös: kattilaan vettä, kiehuvaksi = maustamattomat broilerisuikaleet sekaan ja antaa kiehua. Sitten vaan sipulia ja suolattomia broilerimausteita sekaan ja siinä on kastikkeineen päivineen, puuttuu vaan peruna ja muut kasvikset (porkkana, kukkakaali, parsakaali, maissi) ja riisikin.

makaronilaatikko, jauhelihakastike+spagetti tai muusi, lihapullat ja muusi (voit tehdä vauvalle pari pullaa ja sitten vasta lisätä taikinaan suolaa), kalakeitto, kana+kastike+riisi, jauhelihakeitto, kasvissosekeitto

Pakasta pieniin rasioihin kaikkea mitä aterioilta jää jämiä ruoista.saat niistä sulateltua nopeati ruokaa vauvalle jos itsellänne on sellasta mikä ei vauvalle sovi.