Yksivuotiaan ensimmäinen oma kakku

Yksivuotiaan ensimmäinen oma kakku
10 annosta

Kakkupohja:

3 kananmunaa

1 dl sokeria

0,75 dl vehnäjauhoja

0,75 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Täytteet:

1 prk (215 g) Muksu-jogurttivalmistetta

1 dl maitorahkaa

1–2 prk (reilu 200 g) Muksu-hedelmäsosetta

2 banaania tai omenaa

Kuorrutus:

Muksu Banaani-hedelmä- tai muuta hedelmäsosetta

noin 2 dl vaahtoutuvaa kermaa

noin 2 tl sokeria

(maitorahkaa)

1 kakkukynttilä

Valmista ensin kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos muna-sokerivaahtoon ja sekoita hellävaroin tasaiseksi taikinaksi. Älä enää vatkaa.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija n. 22 cm). Nosta vuoka 175 asteisen uunin alimmalle ritilätasolle. Paista kakkua 20–25 minuuttia. Anna kypsän kakun levähtää noin 5 minuuttia vuoassa ja kumoa se sitten leikkuulaudalle. Huuhtele vuoka ja nosta kakun päälle. Anna kakun jäähtyä.

Valmista sillä aikaa täytteet. Sekoita jogurttivalmisteeseen maitorahka. Kuori ja viipaloi banaanit tai raasta kuoritut omenat.

Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Nosta yksi pohjista tarjoiluvadille ja levitä kakkupohjalle hedelmäsosetta. Laita puolet banaaniviipaleista tai omenaraasteesta hedelmäsoseen päälle ja nosta toinen kakkupohja täytteiden päälle. Sivele tämän kakkupohjan pinnalle ohut kerros hedelmäsosetta. Levitä soseen päälle loput banaanit tai omenaraaste sekä jogurttivalmiste-rahkaseos. Nosta päällimmäiseksi viimeinen kakkupohja ja sivele pohjalle ohut kerros hedelmäsosetta, jos sitä vielä on jäljellä. Anna kakun kostua jääkaapissa kuvulla tai kelmulla peitettynä mieluiten seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku. Levitä kakun pinnalle reilu kerros hedelmäsosetta. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Halutessasi voit sekoittaa kermavaahdon joukkoon hieman maitorahkaa. Saat kiinteämpää ja raikkaampaa kermavaahtoa. Levitä kermavaahto huolimattoman oloisesti kakun reunoille lastalla tai pursota koristeelliseksi. Laita kynttilä keskelle kakkua ja nosta kakku tarjolle. Jos kuorrutat koko kakun kermavaahdolla, menee kermaa hiukan enemmän kuin ohjeessa.

Vinkki: Banaanin ja omenan tilalla voit käyttää viipaloituja tai survottuja mansikoita. Yhdistele erilaisia Muksu-jogurttivalmisteita ja – hedelmäsoseita perheen mieltymysten mukaan.

Perhoskakku

Leivo ja täytä kakku edellisen ohjeen mukaan, mutta älä levitä kakun pinnalle vielä hedelmäsosetta. Leikkaa kakku keskeltä kahtia ja nosta varovasti tarjoiluvadille niin, että kaarevat puolet tulevat vastakkain. Levitä tämän jälkeen hedelmäsosetta kakun pinnalle ohuelti ja nosta kakku viileään vetäytymään. Kuorruta kakku kuten edellä. Koristele perhosen siivet banaani- ja mansikkaviipaleilla tai muilla marjoilla. Tuntosarvet saat pistämällä kaksi vadelmaa, pientä mansikkaa tai viinirypälettä kahteen cocktailtikkuun.

Leppäkerttukakku

Leivo kakku edellisen ohjeen mukaan. Leikkaa kakku jäähtyneenä vain kahteen osaan. Jätä osat päällekkäin ja leikkaa kakun keskeltä noin 5 cm:n levyinen pala pois, jotta saat kakusta enemmän leppäkertun mallisen. Poisleikatusta palasta saat myöhemmin sopivasti muotoilemalla hieman alaspäin kaartuvan kolmannen kerroksen kakkuun.

Täytä kakku perusohjeen mukaan. Käytä poisleikatun palan palaset kakun keskimmäiseksi kerrokseksi. Laita kakun keskelle hiukan enemmän täytettä kuin reunoille ja asettele poisleikatut kakkupalat niin, että kakun pinta muotoutuu hiukan kuperaksi.

Kuorruta kakku kermavaahdolla, johon voit halutessasi lisätä hieman maitorahkaa. Värjää vaahto varovasti punaiseksi karamellivärillä. Levitä kermavaahto kakun pinnalle. Asettele mustikoita tai pieniä tummia halkaistuja viinirypäleitä leppäkertun pilkuiksi. Pistä kaksi pientä tummaa viinirypälettä kahteen cocktailtikkuun ja laita ne tuntosarviksi. Aseta toiset kaksi viinirypälettä silmiksi. Muista laittaa kakun keskelle myös yksi kynttilä!