Lasagne

Olen nyt muutamaan otteeseen uhmannut tomaatti allergiaani ja tuntuu että mitään oireita ei ole tullut. Voi olla että raskaudella on tähän vaikutusta, jostain luin että raskaana ollessa allergiat poistuvat/ lieventyvät.

lasagne.jpg

Jauhelihakastike oli tälläkertaa valmista Atrian 700g Bolognesekastiketta johon lisäsin 2dl vettä.

Juustokastike:

50g voita

1dl vehnäjauhoja

1l maitoa

1tl suolaa

valkopippuria, maustepippuria

2-3dl emmentaljuustoraastetta

Lasagnelevyjä

Sulata voi katilassa ja sekoita siihen jauhot. Nosta kattila pos liedeltä ja lisää maitoa ensin vähän samalla sekoittaen ja sitten reilummin. Laita takaisin liedelle ja keitä 5min. Lisää mausteet ja juustoraaste.

Voitele uunivuoka. Laita vuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta sitten juustokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Tee samalla lailla 3-5 kerrosta. Jätä päälimmäiseksi reilusti juustokastiketta ja ripottele pinnalle vielä vähän juustoa. Paista 200 asteessa 45 min ja anna vetäytyä 10 min uunista oton jälkeen.