Rouheiset sämpylät

Tein pienen taikinan leipäkoneella, laitoin vain puolet ohjeen määristä. Siitä tuli 10 sämpylää.

sampylat.jpg

Tässä ohje kopioituna uusimmasta Kotigastronomi Laakerinlehdestä.

Rouheiset sämpylät

½ l maitoa

50 g hiivaa (laitoin kuivahiivaa)

1 tl suolaa

1 rkl sokeria

Kotigastronomi kuivarouhetta (laitoin porkkanarouhetta)

1 dl kauraleseitä (laitoin vehnäleseitä)

n.11dl vehnäjauhoja

3rkl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää kuivarouheet kauraleseidenkanssa. Lisää jauhot pikkuhiljaa taikinaan, määrä riippuu käytetyn rouheen määrästä. Vaivaa taikinaa kunnes se on niin pehmeää ja kimmoisaa, että se irtoaa kulhon reunoilta. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen öljy. Kohota taikinaa liinan alla n. ½ h. Leivo taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä leivinpaperille. Kohota liinan alla 20-30 min. Paista sämpylöitä 225 C 10-15 min.

Miedon makuisia rouheita; pellava ja porkkana, voit käyttää puolen litran taikinaan n. ½-1 dl, sipuli-, valkosipuli- ja nokkosrouheilla voit maustaa taikinan lisäämällä 1-2 rkl rouhetta taikinaan. Koristele unikon, seesamin tai kuminan siemenillä. Täytä välipalaksi tai tarjoa höyryävän keittoaterian kanssa.

2 replies

Comments are closed.