Sima

 Tänävuonna en munkkeja tehnyt kun öljy ei ois riittänyt, saatiin kuitenkin kaupan munkkeja vanhempieni luona. Tässä nyt tätä valmista simaa.

sima1.jpg

500g fariinisokeria

3dl sokeria

2dl tummaa siirappia

8l vettä

n.1/4tl tuorehiivaa

3 sitruunan mehu

2 sitruunan raastettu kuori

muutama rusina

Pulloihin: rusinoita ja sokeria

Laita 10l ämpäriin pohjalle sokerit ja siirappi. Kuumenna osa vedestä ja kaada se ämpäriin sokereiden päälle ja lisää kylmää vettä loput niin että saat nesteen noin 40 asteen lämpöiseksi. Sekoita hiiva pienen tilkkaan nestettä ja sekoita se sitten koko nestemäärään. Lisää sitruunoiden mehu ja kuoriraaste sekä muutama rusina. Ämpäriin kansi päälle ja huoneenlämpöön 3 päiväksi. Siivilöi ja pullota. Pulloihin muutama rusina ja lusikallinen sokeria. säilytä pullot viileässä paikassa vappuun saakka eli tässä tapauksessa viikko.

Tässä vielä Fariinisokeri pussin takaa perinteinen simaohje:

8dl vettä

½kg fariinisokeria

½kg taloussokeria

2-3 sitruunaa

1/4 tl tuorehiivaa

rusinoita

Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä yksinomaan fariinisokeria. Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunan mehu. Lisää haaleaan seokseen hiiva. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.

Huom! Paine pulloissa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä paikassa noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.