Pullataikina leipäkoneella

 Tässä taikina juuri koneesta otettuna, sitten liina päälle ja kohotetaan.

taikina.jpg

2½dl kädenlämpöistä vettä +

½dl maitojauhetta (tai 2½dl maitoa)

50g pehmeää/sulatettua voita

½-1dl sokeria

1tl suolaa

½rkl kardemummaa

6dl vehnäjauhoja

1pss kuivahiivaa

Aineet ohjeenmukaisessa järjestyksessä vuokaa. Valitse joko taikinaohjelma joka vaivaa ja kohotta taikinan tai valitse mikä tahansa ohjelma ja anna koneen käydä 10 min ja keskeytä ohjelma.

Minä tein nyt niin että annoin koneen käydä 10 min, otin vuoan pois koneesta ja sitten kohotin taikinan liinan alla, leivoin korvapuusteiksi (välissä pehmeään voihin sekoitettua kanelia ja sokeria), kohotin, voitelin munalla, ripottelin päälle raesokeria ja paistoin 200 asteessa n.15min.

puustit.jpg

Pullista tuli hyvän makuisia ja pehmeitä. Seuraavalla kerralla teen ½l nestettä, olivat niin helppoja tehdä ja taikina jäi löysäksi mutta siinä oli silti tarpeeksi sitkoa. Vaikka taikina oli löysää sitä oli helppo kaulia ja käsitellä leivonta vaiheessa.

5 replies
 1. Gringa
  Gringa says:

  Joo munkin mielestä kätevä kone, olen myös allerginen. Mä annan usein koneen myös kohottaa, otan vasta sitten pois. Pääsiäiskulitsakin tuli koneella ja just oikean muotoiseksikin.

 2. Heta
  Heta says:

  Kattelinki et olit kulitsaa tehnyt koneella. Mulla vaan ei saa tuota ohjelmaa sillain pysäytettyä että se jatkaisi siitä mihin jäi. ainakin näin olen ymmärtänyt.

 3. Linda.
  Linda. says:

  Hei miten laitat kuivahiivan vasta viimeiseksi ? Sekoitatko sen jauhoihin? Yleensä kuivahiiva on liotettu pieneen nestemäärään ja laitettu viimeiseksi… mutta en tiedä.. lukenut olen mutte en testannut

 4. Heta
  Heta says:

  Kuivahiiva pitää nimen omaan sekoittaa ihan missä vaan leivonnassa jauhoihin ei nesteeseen. Tuorehiiva sekoitetaan aina kädenlämpöiseen veteen. Teen jauhoihin pienen kuopan johon kaadan kuivahiivan. sitten kun kone alkaa sekoittaa taikinaa niin kuivahiiva sekoittuu ensin jauhoihin niinkuin pitääkin.

 5. Ulla
  Ulla says:

  Minäkin kokeilin äsken korvapuusteja leipäkoneella ja onnistuivat hyvin. En tajunnut lämmittää maitoa etukäteen (en siis käyttänyt vettä ollenkaan), ja kun tajusin sen niin panikoin että nouseekohan yhtään. Se oli turha pelko, korvapuustit ovat isoja! Maku on hyvä, ei ehkä maailman ihmeellisin, mutta ehkä se nyt on enemmän kiinni aineksista 🙂

  Laitoin siis kaikki ainekset päällekkäin koneeseen niin että hiivan levitin päällimmäiseksi. 7 minuutin jälkeen lisäsin pehmeän voin, en tiedä olisiko voinut laittaa sen jo alunperin jauhojen alle?

Comments are closed.