Rahka-kreemipullat

Jepjep, leikin photoshopilla kun halusi pullat samaan kuvaan. Oli hyviä! Maistu ihan kaupan dallaspullalta. Minulta saa tilattua tuota vanilliinikreemiä. Jälleenmyyn Kotigastronomi tuotteita.

kreemipullat.jpg

½ l vettä

1dl rasvatonta maitojauhetta

1 muna

2 dl sokeria

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

 2pss kuivahiivaa

15 dl vehnäjauhoja

150g voita

Täyte:

100g voita

1dl sokeria

125g rahkaa

½dl Kotigastronomi Vanilliinikreemijauhetta

Sekoita 42 asteiseen veteen puuhaarukalla maitojauhe, muna,  sokeri, suola, kardemumma ja noin puolet jauhoista joihin kuivahiiva on sekoitettu. Alusta taikinaa voimakkaasti jauhoja pikkuhiljaa lisäten. Lisää viimeiseksi sulatettu rasva ja alusta taikina kimmoisaksi niin
että se irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Täytettä varten vaahdota voi ja sokeri ja lisää muut aineet. Leivo taikinasta pikkupullia ja anna kohota. Paina pulliin kolo ja täytä täytteellä. Voitele reunat ja raesokeria pinnalle. Voi myös leipoa kierrepullia siten että kaulii taikinan levyksi. Levittää täytteen taikinalle. Kierrittää rullalle ja leikkaa siitä veitsellä paloja jotka laittaa leivosvuokiin ja kohottaa. Voitelee munalla ja raesokeria pinnalle. Paista pullia 225 asteessa noin 10  min kunnes pullat ovat kauniin värisiä.

3 replies
 1. cebic
  cebic says:

  Joo tänään on vähän heikko päivä jääkaapissa. Muuten ihan jees. 🙂
  Näyttää ihan mielettömän hyviltä nuo pullat, nami! Rakastan dallaspullia!

 2. Heta
  Heta says:

  Joo meillä on välillä sama tilanne.keräilen kaikki vanhaksi menevät ainekset pöydälle tai sitten keräilen kaikki mitä nyt sattuu jääkaapista löytymään ja niistä sitten teen jotain mitä niistä löytyneistä aineista saa kehiteltyä.

Comments are closed.