Pienet suolaiset piirakat

Alkuperäinen ohje on Hellapoliisilta (kopion reseptin tähän). Näissä on vaan se ero tuohon reseptiin että käytin kinkun sijasta tonnikalaa ja maustoin muna-maito seosta lisäksi kalaliemellä ja sitruunalla.

12 kpl

TAIKINA:
100 g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
3 rkl vettä tai kermaa

TÄYTE:
10 cm pätkä purjoa suikaloituna
100 g savukinkkua pieninä kuutioina
puolikas punainen paprika pieninä kuutioina
3 dl juustoraastetta
1 dl maitoa
1 dl kermaa
2 munaa
1/2 tl timjamia
ripaus chilijauhetta
6 kirsikkatomaattia

Voitele muffinipellin kolot. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Nypi pehmoinen margariini ja jauhot murumaiseksi, lisää nopeasti sekoittaen neste, sekoita vain sen verran, että seoksesta tulee tasainen. Jaa taikina syvennyksiin ja levitä jauhotetuin sormin taikina kolojen pohjalle ja reunoille asti. Laita pelti jääkaappiin siksi aikaa, kunnes valmistat täytteen.

Silppua purjo, kuutioi paprika ja kinkku . Varaa esille juustoraaste. Vatkaa kulhossa maito, kerma ja mausteet. Jaa täyteaineet jokaisen pikkupiiraan päälle ja kaada lopuksi muna-maito-seos päälle. Laita päällimmäiseksi puolikas kirsikkatomaatti.

Paista uunin keskitasolla noin 20-25 minuuttia.