Marjainen-rahkakreemikakku

Mummollani oli syntymäpäivät viikolla ja tänään tein hänelle kakun jonka vein mukanani kun kävimme vanhempieni luona. Tässä kakku näyttää vielä ihanalta. Kuvassa kakku odottaa hyytelösokeria pinnalleen ja kermaa reunoilleen.

Oli ihanan aurinkoinen ilma joka sitten muuttui yhtä äkkiä pimeäksi ja räntä sateiseksi.  Huomaa hyvin sään muutoksen kuvien välillä niiden laadusta. Aurinko tekee ihmeitä niin kuville kuin ihmisillekin.

marjakakku1.jpg 

Mutta sitten kerma ei totellut käskyäni vispaantua vaan jäi löysäksi ja pursottaessa löystyi vielä lisää. Valion uutuus vispikerma siis kyseessä. Sitä en suosittele kakkuihin. Mummolle päästyämme kerma oli valunut vielä lisää. Koristehelmet pelastivat tilannetta edes vähän.  Maku oli kuitenkin mahtava!

marjakakku3.jpg

Pohja on 4 munalla tehty “yhtäpaljon kaikkia” menetelmällä eli sokeria, vehnäjauhoja, perunajauhoja ja 2tl leivinjauhetta. Paistoin 175 asteessa 30min. Kostutin metsämarja mehulla. Väleissä mansikkamarmeladia ja tälläinen täyte:

2dl Kotigastronomi vanilliinikreemijauhetta

3dl vettä

1dl maitoa

1prk rahkaa

Sekoita kreemijauhe nesteisiin ja valmiiseen kreemiin rahka.

Kakun pinnalle kerros marmeladia ja jäisiä mansikoita ja mustikoita joiden päälle hyytelösokerilla pakkauksen ohjeen mukaan kiille. Reunapursotukset pelkällä kermalla tai rahkakermalla:

1prk kermaa (Flora vispi on parasta pursotuksiin)

1prk rahkaa

1dl tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahkaan siivilöity tomusokeri. Kääntele rahka kermavaahdon sekaan varoen.

4 replies
  1. PiNkMama
    PiNkMama says:

    Mikähän lie ollut kermassa, minä en muuta juuri enää käytäkkään kuin valion vispikermaa, vaahtoutuu (ainakin minulla) hyvin, joskin saa kauemman aikaa vatkata kuin esim. flora vispiä, ja ei löysty läheskään niin helposti pursottaessa, kuin mitä kilpailevat kermat. No, nää on mystisiä asioita. ;D Valion vispikermaa käytin mm. siinä anopin syntymäpäiväkakussa, jonka tein toissaviikonloppuna.

  2. Heta
    Heta says:

    Niin siis tämähän oli sitä valio kevyt vispi 20%.luulin että se olisi yhtää hyvää kun flora vispi 20%.muuta kermaa ei sitten ollut kotona niin pakko oli tuo löysä kerma käyttää..

Comments are closed.